Created jtemplate joomla templates

 
 
Τετάρτη, 29 Οκτώβριος 2014 08:04

Πιστεύετε στη μετενσάρκωση; Ο 13χρονος Κάμερον, ναι! Μια απίστευτη, αληθινή ιστορία!

 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Πιστεύετε στη μετενσάρκωση; Ο 13χρονος Κάμερον, ναι! Μια απίστευτη, αληθινή ιστορία! youtube/DocuFilmTV

Ο 13χρονος Σκωτσέζος, Κάμερον Μακόλεϊ, από τριών ετών οραματίζεται γεγονότα και καταστάσεις που ανήκουν σε άλλη εποχή και τα οποία δεν έχει ζήσει ποτέ του. Ο νεαρός άρχισε να περιγράφει στους γονείς του μία άλλη μητέρα με μακριά και καστανά μαλλιά, τα αδέλφια του, ένα λευκό σπίτι μπροστά στη θάλασσα, ένα μαύρο αυτοκίνητο, κι έναν πατέρα που σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα και ονομαζόταν Σέιν Ρόμπερτσον. Η ιδέα της μετενσάρκωσης είναι κυρίαρχη σε αρκετές θρησκείες κυρίως της Ινδίας, ενώ ήταν μέρος και της φιλοσοφίας του Πυθαγόρα. 

Τα 2/3 του πληθυσμού της γης πιστεύουν ότι ο άνθρωπος δε ζει μόνο μία ζωή, θεωρούν ότι έχει ζήσει άπειρες προηγούμενες ζωές και θα ζήσει άλλες τόσες. Η θεωρία της μετενσάρκωσης αποτέλεσε αδιαμφισβήτητη πίστη για πολλούς πολιτισμούς στο παρελθόν αλλά ακόμα και για τους ανθρώπους που λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων, η μετενσάρκωση αποτελεί μία έντονα αμφισβητούμενη υπόθεση, υπάρχουν στοιχεία από έρευνες που θα μπορούσαν τουλάχιστον να τους προβληματίσουν για το αντίθετο. Όπως η υπόθεση του μικρού Κάμερον στη Μεγάλη Βρετανία που απασχόλησε την επιστημονική κοινότητα.

Το 2003 κι ενώ ήταν τριών ετών άρχισε να μιλάει για μια οικογένεια, έναν τόπο κι ένα άσπρο σπίτι που ποτέ δεν είχε δει. Η 42χρονη μητέρα του, Νόρμα Μακόλεϊ, η οποία εκτός από τον Κάμερον έχει ακόμη ένα γιο τον Μάρτιν, αναστατώθηκε πάρα πολύ. Για το νησί που γεννήθηκε μιλούσε συνέχεια και στον παιδικό σταθμό όπου έκλαιγε συνεχώς και αναζητούσε το παιχνίδι με τα αδέρφια του στην παραλία μπροστά από το λευκό σπίτι. Ο καιρός περνούσε κι ο μικρός περιέγραφε συνέχεια περιστατικά με πολλές λεπτομέρειες κι έλεγε ότι είχε γεννηθεί στο νησί Μπάρα της Κορνουάλλης. Άρχισε να παραπονιέται πως στο σπίτι έχουν ένα μπάνιο, ενώ το άλλο σπίτι που ζούσε παλιά είχε τρία για τα υπόλοιπα 4 αδέρφια του. επίσης επαναλάμβανε συχνά ότι δεν πρέπει να φοβόμαστε το θάνατο, γιατί ξαναγυρίζουμε. Και στην προηγούμενη ζωή Κάμερον τον έλεγαν.

Η επιμονή και το κλάμα του μικρού για να δει την πρώτη του οικογένεια ανάγκασε τη μητέρα του να ενημερώσει τον διευθυντή της Κλινικής Παιδικής Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια με ειδικότητα στις μετενσαρκώσεις για να τους συνοδεύσει μαζί με μία κάμερα στο νησί Μπάρα. Πέταξαν με αεροπλάνο και πράγματι βρήκαν το άσπρο σπίτι με τα τρία μπάνια ακριβώς έτσι όπως το περιέγραφε ο Κάμερον για τρία ολόκληρα χρόνια. Χαμογέλασε και έτρεξε να μπει μέσα. Γνώριζε κάθε γωνιά του σπιτιού, πήγε κατευθείαν στο υπνοδωμάτιο του απ όπου φαινόταν η παραλία για την οποία μίλαγε συχνά.

Το άσπρο σπίτι στο νησί Μπάρα, βρίσκεται περίπου 200 μίλια μακριά από το σπίτι της οικογένειας Μακόλευ στην Γλασκώβη και φυσικά δεν είχαν πάει ποτέ σε εκείνη την περιοχή. Το σπίτι είχε εγκαταλειφθεί και μετά από έρευνα στο ληξιαρχείο βρήκαν πως η οικογένεια που περιέγραφε ο μικρός είχε ζήσει εκεί πριν από 30 χρόνια. Βρήκαν μερικούς συγγενείς και ο μικρός είδε φωτογραφίες της οικογένειας. Αναγνώρισε τα πάντα μέχρι το μαύρο αυτοκίνητο κι αυτό για το οποίο μιλούσε συνέχεια, το σκυλί με τις βούλες. Η μητέρα του είπε πως ο Κάμερον ένιωσε ικανοποίηση και μετά όταν πια γύρισαν στο σπίτι τους, ο μικρός ησύχασε κι έγινε πια πολύ ήρεμος. Τα επόμενα χρόνια σταμάτησε πια να συζητά γι αυτό.

Ο γιατρός Τζιμ Τάκερ, ασχολείται πάνω από 30 χρόνια με την μετενσάρκωση και έχει αντιμετωπίσει άλλα 10 παρόμοια περιστατικά. Παρά το γεγονός ότι οι επικριτές του ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει φυσική εξήγηση για το φαινόμενο, ο Τάκερ υποστηρίζει ότι υπάρχει ένας εγκεφαλικός μηχανισμός με τον οποίο οι μνήμες και τα συναισθήματα μπορούν να μεταφερθούν από τη μια ζωή στην άλλη

 

γράφει ο Τάσος Τεργιάκης, δημοσιογράφος και συνεργάτης του 4yourfamily.gr 

Τον βρίσκετε και στο http://diasimesistories.blogspot.gr/

photocredits: https://www.youtube.com/watch?v=QgOBfCrxS3U

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.