Created jtemplate joomla templates

 
 
Σάββατο, 05 Ιούλιος 2014 10:30

11 πράγματα που θέλω να γνωρίζει ο γιος μου για το γάμο... Ένας μπαμπάς.

 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
11 πράγματα που θέλω να γνωρίζει ο γιος μου για το γάμο... Ένας μπαμπάς. Image courtesy of 10incheslab at FreeDigitalPhotos.net

Μπορεί ο γιος μου να είναι μόλις επτά ετών...πολλές φορές όμως αναρωτιέμαι τι είδους σύζυγος θα γίνει. Πιστεύω πως δίνω το καλό παράδειγμα για το μέλλον του. Ακολουθεί μια λίστα με όσα θα ήθελα να γνωρίζει για το γάμο. 

1. Κανένας δεν θα σ' εξοργίσει περισσότερο απ' οτι η γυναίκα σου.

Αυτό είναι καλό. Η γυναίκα σου θα σε κρατά σε εγρήγορση. Θ' αμφισβητεί τα κινητρά σου και θα είσαι σε μια διαρκή κίνηση. 

2. Δεν είσαι ο μοναδικός που έχει γνώμη!

Μερικές φορές είναι καλύτερα να το βουλώνεις και ν' ακούς. Μπορεί να μάθεις και κάτι. 

3. Μερικές φορές έχει ανάγκη να μείνει μόνη.

Κατά τη διάρκεια ενός καυγά μπορεί να κλειστεί στο μπάνιο, στο δωμάτιο σας ή ακόμα και στο αυτοκίνητο, για να κάνει μια βόλτα και να ηρεμήσει. Άφησε την. Χρειάζεται το χρόνο της.

4. Πάντα θα βρίσκεις κι άλλες γυναίκες ελκυστικές.

Όταν παντρεύεσαι δεν σημαίνει πως έχεις πεθάνει κιόλας. Το θέμα είναι πως θα διαχειριστείς αυτήν την κατάσταση. Και να θυμάσαι τον όρκο που έδωσες την ημέρα του γάμου σου. 

5. Καμιά φορά το σπίτι, θα έχει τα χάλια του.

Κι όταν λέω καμιά φορά, εννοώ τις περισσότερες φορές. Ειδικά μετά τον ερχομό των παιδιών. Έχεις κι εσύ την ίδια υποχρέωση να κάνεις δουλειές όσο έχει κι εκείνη. Γι αυτό σταμάτα να γκρινιάζεις και βάλε πλυντήριο! 

6. Βγάλε την βόλτα και πρόσφερέ της λουλούδια!

Κλισέ, ξέρω, αλλά είναι αλήθεια. Τα ραντεβού οδηγούν στην οικειότητα. Η οικειότητα, οδηγεί στα ραντεβού. Το σεξ με κάνει να αισθάνομαι πολύτιμος. Το ίδιο κάνουν τα λουλούδια για τη γυναίκα σου. Μπορεί τα λουλούδια να είναι κάτι άλλο. Όπως καραμέλες, ένα σπορ ή...ελεύθερος χρόνος. Βρες τι θέλει και πρόσφερέ της το.

7. Να της λες πως είναι όμορφη. Kάθε μέρα!

Θα υπάρχουν πολλοί που θα λένε στη γυναίκα σου πως δεν είναι ελκυστική. Στο μπακάλικο, θα υπάρχουν περιοδικά με γυναίκες ρετουσαρισμένες που θα της "λένε" πως πρέπει να είναι υπερβολικά αδύνατη και για πάντα νέα. Αστέρες της τηλεόρασης με προσωπικούς γυμναστές, διαιτολόγους και πλαστικούς χειρουργούς που θα κάνουν να φαίνεται πως κάτι λάθος συμβαίνει με τη γυναίκα σου, η οποία -μετά την εγκυμοσύνη- θα βλέπει αλλαγές στο σώμα της που δεν μπορεί να ορίσει.

Θα τη βομβαρδίζουν άνθρωποι που θα "ορίζουν" την ομορφιά. Είναι δουλειά σου να τη βοηθήσεις να βγει έξω απ' αυτό το καλούπι και τις επιρροές. 

8. Ξύπνα τη νύχτα, όταν ξυπνούν τα παιδιά σου.

Αν τα παιδιά σου, σου μοιάσουν, τότε θα έχεις μακρές νύχτες. Σίγουρα δουλεύεις το πρωί κι αυτό θα σου είναι δύσκολο, όμως κι η γυναίκα σου δουλεύει. Είτε εκτός σπιτιού, είτε μέσα στο σπίτι. Δεν έχει σημασία. Έχει διάφορα σ@@@ ν' ασχοληθεί, όπως κι εσύ, γι αυτό βοήθησέ την. Αυτά έχει η γονεϊκότητα. Μην το ξεχνάς ποτέ αυτό! 

9. Μπορείς να μιλάς στη γυναίκα σου, για τα προβλήματά σου. 

Καμιά φορά θα αισθάνεσαι πως θέλεις να κρατήσεις τα προβλήματά σου για τον εαυτό σου. Το καταλαβαίνω. Μπορεί να πιστεύεις πως η παραδοχή τους, θα σε κάνει να δείχνεις αδύναμος. Θα σου πω το εξής...Σε κάνει πιο ανθρώπινο. Ειλικρινά, κανείς δεν θα μπορεί να σε βοηθήσει να ξεπεράσεις τα προβλήματά σου, περισσότερο απ' τη γυναίκα σου.  

10. Δώσε στη γυναίκα σου, το πλεονέκτημα της αμφιβολίας.

Αυτά έχει η σκληρή δουλειά του γάμου. 

11. Να λες στη γυναίκα σου πως την αγαπάς, αρκετές φορές μέσα στην ημέρα.

Έτσι της προσφέρεις ασφάλεια. Το να είσαι παντρεμένος και να μεγαλώνεις παιδιά, είναι απαιτητικό. Μπορεί η γυναίκα σου ν' αρχίσει ν' αναρωτιέται γιατί είναι μαζί σου. Και το καλύτερο ξέρεις ποιό είναι; Όσο περισσότερο της λες πως την αγαπάς, τόσο περισσότερο θα το ακούς κι εσύ από εκείνη! 

 

Το άρθρο υπογράφει ο μπαμπάς Clint Edwards κι αναδημοσιεύεται από τη huffingtonpost.com .

Μετάφραση: Αθανασία Ανεζάκη

Image courtesy of 10incheslab at FreeDigitalPhotos.net 

Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 05 Ιούλιος 2014 12:13

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.